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Publicaciones Año 2019

PUBLICACIONES SCI

  • Fernández, L; Allende-Prieto, C; Peón, J; Recondo, C; Rodríguez-Gonzálvez, P; Gutiérrez, C; Martínez, B; García, P and Rodríguez, A. Preliminary assessment of Visible, Near-Infrared, and Short-Wavelength–Infrared Spectroscopy with a portable instrument for the detection of Staphylococcus aureus biofilms on surfaces. Journal of Food Protection 82(8): 1314-1319. https://doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-18-567. (2019).
  • Fernández, L; Gutiérrez, D; García, p and Rodríguez, A. The perfect bacteriophage for therapeutic applications – a quick guide. Antibiotics. 8, 126; doi:10.3390/antibiotics8030126. (2019).
  • Escobedo, S; Campelo, AB; Wegmann, U; García, P; Rodríguez, A and Martínez, B. Insight into the lytic functions of the lactococcal prophage TP712. Viruses 11(10), 881; https://doi.org/10.3390/v11100881. (2019).
  • Álvarez García, A; Fernández, L; Gutiérrez, D; Rodríguez, J; Rodríguez, A and García, P. Staphylococcus aureus MRSA in hospitals: last trends and treatments. Journal of Clinical Microbiology Oct 2. pii: JCM.01006-19. doi: 10.1128/JCM.01006-19. (2019).
  • Gutiérrez, D; Fernández, L; Rodríguez, A and García, P. Role of bacteriophages in the implementation of a sustainable dairy chain. Frontiers in Microbiology. 10: 12. doi: 10.3389/fmicb.2019.00012 
  • Martínez, B; García, P and Rodríguez, A. Swapping the roles of bacteriocins and bacteriophages in food biotechnology. Current Opinion in Biotechnology 56: 1-6. doi: 10.1016/j.copbio.2018.07.007
  • López-González, MJ; Campelo, AB; Picón, A; Rodríguez, A and Martínez, B. 2018. Resistance to bacteriocin Lcn972 improves oxygen tolerance of Lactococcus lactis IPLA947 without compromising its performance as a dairy starter. BMC Microbiology 18, 76. doi:10.1186/s12866-018-1222-8

PUBLICACIONES EN REVISTAS CIENTÍFICAS NO SCI

  • López-González, MJ; Escobedo, S; Rodríguez, A and Martínez, B. 2019. ¿Cómo aumentar la diversidad fenotípica de cultivos iniciadores lácteos? Sem@foro 67:57.
  • López-González, MJ; Escobedo, S; Rodríguez, A and Martínez, B. 2019. Estrategias de mejora de cultivos iniciadores lácticos. Tecnifood 126:56-58.
  • Gutiérrez, D; Fernández, L; Rodríguez, A and García, P. Últimos avances para mejorar la calidad higiénico-sanitaria de los productos lácteos. Industrias Lácteas Españolas (ILE) 468: 34-38. ISSN 0210-0037